ROT-avdrag för golvläggning

Dags att slipa golvet eller lägga in nytt parkettgolv?

Vi på Firma Bygge står för kvalitet och garanti på utförda jobb och Du vet vad Du får när Du anlitar oss för renoveringsarbeten av befintliga golv eller när vi lägger in nytt golv hos dig.

Dyrt?

Kvalitet måste få kosta, det är jag säker på att Du är införstådd med och är det något som vi på Firma Bygge inte prutar på så är det kvalitet. Både vad gäller material och vårt utförda arbete.

Men…här kommer en glad nyhet.

Utnyttja ROT-avdraget och spara tusenlappar!

Genom att utnyttja det s.k. ROT-avdraget kan Du spara upp till 50.000 kr/person och år i form av skattereduktion! ROT-avdraget utgår bara på arbetskostnaden, ej på materialet.
Ej heller på resor eller andra omkostnader.
ROT-avdraget är max 30% av arbetskostnaden.
Källa: skatteverket.se 

Vad gäller för att få ROT-avdrag?

  • ROT-avdraget gäller för renovering/underhåll, ombyggnad samt tillbyggnad
    kan utnyttjas av småhusägare och bostadsrättsinnehavare
  • Arbetet kan även utföras i ett fritidshus. Det finns inget krav på att det måste göras där man är mantalsskriven. Däremot måste man som privatperson äga huset (inte via ett egenägt bolag) och det måste enligt fastighetstaxeringen vara klassificerat som ett småhus.
  • ROT-avdraget är kopplat till den enskilda individen. Är man två delägare i huset/bostadsrätten kan alltså hushållet få en skattereduktion på max 2 x 50 000 kronor.

Hur går det till att ansöka om ROT-avdrag?
När Du kommer in till oss och berättar om dina önskemål kommer vi att ge dig en offert på hela jobbet och där vi har räknat ut din verkliga kostnad och hur mycket du sparar genom att ansöka om ROT-avdrag.
Du kan vara lugn, vi tar hand om all pappersexercis och berättar om tillvägagångsättet och sköter allt åt dig. Vi kommer också hem till dig för att på plats diskutera materialval och ta mått.
Den Du kommer att ha kontakt med hos oss är Ann-Sofie Ljung.

Något som ändå är oklart beträffande ROT-avdrag?
Ring vår ekonomiansvarige
Ann-Sofie Ljung,  013-479 06 00.
Hon hjälper dig mer än gärna!